article
1.6006309
Do 12 mei: Hoe het nieuwe rondje van de Tilburgse kermis eruitziet? Wildere attracties als de Polyp en Psychodelic staan straks op de Burgemeester Brokxlaan. Naast het nieuwe fietspad van de Willem II-passage is er iets meer rust: met een draaimolen en mega-glijbaan voor de kinderen.
Het nieuwe rondje kermis in de Spoorzone 'ziet er veelbelovend uit'
Do 12 mei: Hoe het nieuwe rondje van de Tilburgse kermis eruitziet? Wildere attracties als de Polyp en Psychodelic staan straks op de Burgemeester Brokxlaan. Naast het nieuwe fietspad van de Willem II-passage is er iets meer rust: met een draaimolen en mega-glijbaan voor de kinderen.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/het-nieuwe-rondje-kermis-in-de-spoorzone-ziet-er-veelbelovend-uit-1.6006309
2016-05-12T14:49:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6006356.1462979314!image/image-6006356.png
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg,Kermis Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Het nieuwe rondje kermis in de Spoorzone 'ziet er veelbelovend uit'

Het nieuwe rondje kermis in de Spoorzone 'ziet er veelbelovend uit'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het rondje kermis op de map van Timo Maas.
  Do 12 mei: Hoe het nieuwe rondje van de Tilburgse kermis eruitziet? Wildere attracties als de Polyp en Psychodelic staan straks op de Burgemeester Brokxlaan. Naast het nieuwe fietspad van de Willem II-passage is er iets meer rust: met een draaimolen en mega-glijbaan voor de kinderen.
  Met een rondje in de Spoorzone is de doorloop vanzelfsprekender

  Hekkensluiter van het nieuwe rondje zijn de nieuwe attracties op de Spoorlaan: onder meer het funhouse Indiana Jones en de Bayern Rutsch zijn er te vinden.

  Op de website KermisTilburg.nl heeft de Tilburgse kermisfanaat Timo Maas (41) alle attracties op een plattegrond geplaatst. Het laat in één oogopslag zien hoe kermisminnend Nederland straks over de kermis banjert. Het oordeel van Maas over de nieuwe opzet: het ziet er veelbelovend uit.

  Experimenteren
  “Al is het even afwachten hoe het uitpakt met de attracties die in de Spoorzone tussen de gebouwen staan. Op die plekken vormt de kermis geloof ik niet echt een geheel, je kunt misschien de attracties verderop niet zien. Maar goed, als je een nieuwe vorm voor de kermis zoekt, moet je ook durven experimenteren.”

  De kermis ziet er deze zomer anders uit, het Willemsplein ontbreekt omdat het open komt te liggen voor werkzaamheden. Om die reden verhuist de nostalgische kermis naar het Koningsplein. “Volgend jaar zou eigenlijk ook de Besterd worden geschrapt als locatie. Maar als ik zo naar de het centrum kijk en zie hoeveel er de komende jaren wordt gebouwd, denk ik dat die beslissing nog wel een jaar of twee, drie wordt uitgesteld. De Besterd blijft nog wel even nodig.”

  Voorliefde
  In zijn 41 levensjaren heeft Maas slechts een handvol keren de kermis gemist, jarenlang reisde hij naar pretparken en kermissen in het land af. Hij lacht: “Maar ja, ik word ook wat ouder. De liefde voor de Tilburgse kermis is echter wel altijd gebleven.”

  Het nieuwe rondje kermis noemt hij ‘een stap vooruit’. “Het is beter dan de streep door de stad van de voorgaande jaren, veel mensen bezoeken niet de beide uiteindes van die sliert. Met een rondje in de Spoorzone is de doorloop vanzelfsprekender.”

  Hoogtepunten
  Hoogtepunten volgens Maas? De Duitse attractie Ghostrider. “Die valt niet vooruit, maar kantelt over de zij-as. Een net iets andere beleving. En van Nederlandse bodem is de Proppeller, vorig jaar nog op de kermis als Inversion XXL, die is in een nieuw jasje gestoken. Dat ziet er prachtig uit.”

  Tilburg heeft dit jaar een reuzenrad. “Niet de hoogste die er ooit op onze kermis stond, maar wel eentje met prachtige verlichting. Deze is straks mooi vanuit de Heuvel en Spoorzone te zien.”

  De gehele plattegrond is hier te vinden.


  Nieuws over de kermis in Tilburg teruglezen? Kijk op bd.nl/kermistilburg.

  ”geen afbeelding