article
1.5055695
Za 4 juli: Verandering aan de Piushaven: Grand Café De Havenmeester stopt er mee en maakt plaats voor Bij Vermeer. De nieuwe horecazaak krijgt een ‘textiels’ tintje.
Horecanieuws: De Havenmeester wordt Bij Vermeer
Za 4 juli: Verandering aan de Piushaven: Grand Café De Havenmeester stopt er mee en maakt plaats voor Bij Vermeer. De nieuwe horecazaak krijgt een ‘textiels’ tintje.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/horecanieuws-de-havenmeester-wordt-bij-vermeer-1.5055695
2015-07-04T11:17:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5055702.1436008445!image/image-5055702.JPG
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Horecanieuws: De Havenmeester wordt Bij Vermeer

Horecanieuws: De Havenmeester wordt Bij Vermeer

Foto's
3
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Nannie van Rooij & Christ Vermeer, uitbaters van Bij Vermeer.
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Nannie van Rooij & Christ Vermeer, uitbaters van Bij Vermeer.
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Bij Vermeer.
    Za 4 juli: Verandering aan de Piushaven: Grand Café De Havenmeester stopt er mee en maakt plaats voor Bij Vermeer. De nieuwe horecazaak krijgt een ‘textiels’ tintje.
    We houden het laagdrempelig

    door Niek Willems

    Voor uitbaters Christ Vermeer en vriendin Nannie van Rooij is het een turbulente week. De overname van het pand was dinsdag rond. “We zijn woensdag gelijk begonnen met de verbouwing”, vertelt Nannie. En dat betekent: poetsen, afspraken maken met leveranciers, een nieuw terras en interieur bestellen en de menukaart samenstellen.

    De nieuwe zaak aan de Piushaven richt zich op een breed publiek waar je kunt lunchen, dineren en borrelen. De menukaart? Denk aan fingerfood, saté, een biefstuk of bijvoorbeeld een kreeftenbitterbal. De prijzen van hoofdgerechten variëren van 12,50 tot 23,50 euro. Nannie: “We houden het laagdrempelig.”

    ‘Textiels tintje’
    Bij Vermeer krijgt een Tilburgse draai: “We zijn geïnspireerd door iets waar de stad beroemd mee is geworden: textiel. We willen de industrie die vroeger op deze plek gevestigd was terug laten komen in het bedrijf. We gaan weefgetouw afbeelden op de muur en er komen klossen te hangen.”

    Samenwerking
    Christ Vermeer is de zoon van Harrie Vermeer - eigenaar van de Postelse Hoeve – en komt uit een horecafamilie. Nannie van Rooij heeft jarenlang in de horeca gewerkt en ook een poos in de autobranche. The best of both worlds: “We worden samen het gezicht van Bij Vermeer. We vullen elkaar goed aan: ik ben van de marketing en de administratie, Christ is heel erg goed met gasten ontvangen.”

    De horecazaak begint op 22 juli met proefdraaien en op 24 juli gaan de deuren officieel open.