article
1.5197361
Ma 31 aug: De Skihut in Tilburg zit vanaf medio oktober op een nieuwe plek in de stad: in het pand van het voormalige stadscafé Van Gogh. Nog altijd aan de Paleisring, maar dan een paar deuren verderop.
Horecanieuws: De Skihut verhuist
Ma 31 aug: De Skihut in Tilburg zit vanaf medio oktober op een nieuwe plek in de stad: in het pand van het voormalige stadscafé Van Gogh. Nog altijd aan de Paleisring, maar dan een paar deuren verderop.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/horecanieuws-de-skihut-verhuist-1.5197361
2015-08-31T14:05:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5198920.1441029663!image/image-5198920.JPG
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Horecanieuws: De Skihut verhuist

Horecanieuws: De Skihut verhuist

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Skihut in Tilburg
  Ma 31 aug: De Skihut in Tilburg zit vanaf medio oktober op een nieuwe plek in de stad: in het pand van het voormalige stadscafé Van Gogh. Nog altijd aan de Paleisring, maar dan een paar deuren verderop. 
  Een verhuizing met aan de ene kant pijn in ons hart

  door Bas Vermeer

  "Een verhuizing met aan de ene kant pijn in ons hart, maar aan de andere kant vol energie en vertrouwen", laat eigenaar Gert-Jan van Nieuwenhuijzen weten. Hij is sinds een jaar of vijf de man achter de stapgelegenheid die - zo schat hij - nu ruim een decennium bestaat. Het was een geweldige tijd, aldus Van Nieuwenhuijzen, maar doordat het bezoek terugloopt is de locatie te groot.

  Recessie
  Van Nieuwenhuijzen wijst er op dat het door de jaren heen steeds minder druk is geworden in de horeca. "Nu kunnen we wel de schuld geven aan het rookverbod, het festivaltijdperk, de leeftijdsverhoging voor alcohol, accijns- en btw-verhogingen en niet te vergeten de zogenoemde economische recessie en bij de pakken neer gaan zitten of we kunnen nadenken over oplossingen en nieuwe mogelijkheden." 

  Keuken
  Die oplossing is dus de verhuizing naar het pand een paar deuren verderop. Daarmee gaat de Skihut van 400/450 bezoekers nu naar een locatie waar 160 tot 180 feestgangers terecht kunnen. "De onderhoudsstaat van dat pand is veel beter, nog een reden voor ons om te verhuizen." 

  De nieuwe Skihut is vijf avonden per week open. Er komt een speciaal terras en begin volgend jaar wordt er ook een keuken gebouwd. De Skihut gaat koffie met strudel aanbieden en er komen gerechten uit de Duitse/Oostenrijkse keuken op de kaart te staan. 

  Wat er met het pand van de Skihut gebeurt, is nog niet bekend. Mogelijk wordt het pand - nogal groot - in meerdere delen opgesplitst. Maar daar kan Inbev nog geen uitspraak over doen. 

  Zaterdag wordt er voor het laatst op de oude locatie gefeest.