article
1.6331797
Vrij 2 sept: Na anderhalve maand verbouwen, pezen en aan het concept schaven heeft het nieuwe restaurant 'frank en vrij' aan de Willem II-straat de deuren geopend. Spannend? ,,Heel spannend", glimlacht Marijana Cortan.
Horecanieuws: 'frank en vrij' geopend
Vrij 2 sept: Na anderhalve maand verbouwen, pezen en aan het concept schaven heeft het nieuwe restaurant 'frank en vrij' aan de Willem II-straat de deuren geopend. Spannend? ,,Heel spannend", glimlacht Marijana Cortan.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/horecanieuws-frank-en-vrij-geopend-1.6331797
2016-09-02T10:03:07+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6332300.1472810030!image/image-6332300.JPG
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Horecanieuws: 'frank en vrij' geopend

Horecanieuws: 'frank en vrij' geopend

Foto's
3
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      frank en vrij aan de Willem II-straat
    • Afbeelding
      Beschrijving
      frank en vrij aan de Willem II-straat
    • Afbeelding
      Beschrijving
      frank en vrij aan de Willem II-straat
    Vrij 2 sept: Na anderhalve maand verbouwen, pezen en aan het concept schaven heeft het nieuwe restaurant 'frank en vrij' aan de Willem II-straat de deuren geopend. Spannend? ,,Heel spannend", glimlacht Marijana Cortan. 
    Het verwijst ook naar de ongedwongen sfeer die we voor ogen hebben

    door Bas Vermeer

    Het is geen restaurant op de traditionele manier: er kan gegeten worden, maar men is evengoed vrij om er met een kop koffie te komen werken, met laptop aan de grote tafel achterin de zaak. De naam 'frank en vrij' verwijst naar de uitspraak 'Hier adem ik frank en vrij' van koning Willem II.

    ,,Het verwijst ook naar de ongedwongen sfeer die we voor ogen hebben", vertelt Cortan. ,,Fancy restaurants zijn er al genoeg, wij gaan voor het huiskamergevoel."

    Kiptruffelkroketten
    Voor- en hoofdgerechten kennen ze niet: er staan zes koude en zes warme gerechten op de kaart. ,,Voor de lunch bestel je er één of twee, als avondeten maak je een iets grotere selectie."

    Een greep uit het menu: lintpasta met scampi's, bladerdeeg pasteitje (met geitenkaas, dadels en walnoten), bavette met kruidenolie, kiptruffelkroketten. een groenteplankje of farfalle met tonijn.

    De prijs van die gerechten zweeft rond de 5 euro. Frank en vrij zet sterk in op goede wijnen en kwaliteitskoffie, vertelt Cortan. ,,Allemaal zorgvuldig uitgekozen, de wijnleverancier is ook de hofleverancier van het Koninklijk Huis."

    Bosschenaren
    Grappig detail - en al eerder aangehaald - Cortan en haar compagnon Alexander Remi komen uit Den Bosch, 'maar daar is de markt verzadigd'. ,,Hier zijn meer kansen. Tilburg is twee keer zo groot en waar Den Bosch meer dienstverlenend is, is Tilburg een industriële stad. Het is hier meer vooruitstrevend, kijk maar naar dat initiatief (Bank15) aan de Spoorlaan." 

    Frank en vrij gaat zeven dagen per week van 11 tot 23 uur open. Binnen is er plaats voor 50 personen, aan de Willem II-straat komt een terras te staan waar 16 mensen kunnen zitten. 

    Update 17.31 uur: 
    De uitspraak is ‘Hier adem ik vrij en voel mij gelukkig’ niet 'hier adem ik frank en vrij', fout van de schrijver dezes. Excuus!