article
1.6695128
Woe 30 nov: De bekende chef-kok Robert Kranenborg - die een fiks aantal Michelin-sterren bij elkaar kookte - wil medio maart een burgerrestaurant openen aan het Piusplein. Het gaat om de eerste vestiging van de Thrill Grill in Zuid-Nederland.
Horecanieuws: Sterrenkok Robert Kranenborg opent burgertent aan het Piusplein
Woe 30 nov: De bekende chef-kok Robert Kranenborg - die een fiks aantal Michelin-sterren bij elkaar kookte - wil medio maart een burgerrestaurant openen aan het Piusplein. Het gaat om de eerste vestiging van de Thrill Grill in Zuid-Nederland.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/horecanieuws-sterrenkok-robert-kranenborg-opent-burgertent-aan-het-piusplein-1.6695128
2016-11-30T15:42:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4263723.1394634030!image/image-4263723.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Horecanieuws: Sterrenkok Robert Kranenborg opent burgertent aan het Piusplein

Horecanieuws: Sterrenkok Robert Kranenborg opent burgertent aan het Piusplein

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Rob Kranenborg
      Titel
      Rob Kranenborg
      Fotograaf
    Woe 30 nov: De bekende chef-kok Robert Kranenborg - die een fiks aantal Michelin-sterren bij elkaar kookte - wil medio maart een burgerrestaurant openen aan het Piusplein. Het gaat om de eerste vestiging van de Thrill Grill in Zuid-Nederland.
    Eigenlijk hebben we het werk van een ambachtelijk kok naar een populair product vertaald

    door Bas Vermeer

    Robert Kranenborg werd bij het grote publiek bekend door zijn gastronomische optredens bij De Wereld Draait Door én als jurylid van kookprogramma's MasterChef en Topchef.

    Sterrenkoks
    Hij is één van de sterrenkoks die het oog op de fastfoodsector heeft laten vallen. Ron Blaauw opende een paar jaar geleden hotdog-restaurant The Fat Dog in Amsterdam, Sergio Herman de patatzaak Frites Atelier, terwijl Kranenborg jaren geleden begon met burgers bakken in foodtrucks.

    Daarna volgden een pop-up restaurant en de eerste echte vestiging. Inmiddels zijn er twee vestigingen in Amsterdam en eentje in Haarlem.

    ,,Het is niet zo dat we de enige hamburger-bakker zijn", lacht Kranenborg. ,,Maar we hebben een visie op het bakken. In Amsterdam openden we destijds met het idee 'de beste hamburgers van Amsterdam' te maken. Eigenlijk hebben we het werk van een ambachtelijk kok naar een populair product vertaald."

    Pensioenkoeien
    Voor die 'vertaling' begon Kranenborg op nul: niets uit een kookboek, maar zelf proberen en heruitvinden. ,,We werken met het grof gemalen vlees van gepensioneerde melkkoeien en alle producten zijn Nederlands, tot de bloem aan toe." De hamburgers worden gemaakt op de Josper: een houtskoolbarbecue in de vorm van een oven. 

    Naast de hamburgers - ook van zalm of falafel - staat er bijvoorbeeld ook gegrilde kip en een 'goede tournedos' op het menu.

    Zes vestigingen
    Ook met het oog op de veranderingen in het Tilburgse stadshart, leek het Kranenborg een goede keuze om aan het Piusplein neer te strijken. Op de locatie waar eerder Miller Time en recent Bij Emma gevestigd waren. ,,Voor de Thrill Grill zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe vestigingen. Dit is een mooie locatie met een goed terras."

    Kranenborg hoopt het restaurant medio maart te openen. Eind volgend jaar wil hij zes vestigingen in Nederland hebben.