article
1.6403063
Vrij 16 sept: Nooit meer wachten op een trage ober. Nooit meer een onbekend biertje bestellen dat smerig blijkt te zijn, maar waarvan je de rest nog tegen heug en meug moet opdrinken.
Horecanieuws: 't Taphuys geopend
Vrij 16 sept: Nooit meer wachten op een trage ober. Nooit meer een onbekend biertje bestellen dat smerig blijkt te zijn, maar waarvan je de rest nog tegen heug en meug moet opdrinken.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/horecanieuws-t-taphuys-geopend-1.6403063
2016-09-16T16:41:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6403912.1474042643!image/image-6403912.JPG
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Horecanieuws: 't Taphuys geopend

Horecanieuws: 't Taphuys geopend

Foto's
4
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      't Taphuys in Tilburg
    • Afbeelding
      Beschrijving
      't Taphuys in Tilburg
    • Afbeelding
      Beschrijving
      't Taphuys in Tilburg
    • Afbeelding
      Beschrijving
      't Taphuys in Tilburg
    Vrij 16 sept: Nooit meer wachten op een trage ober. Nooit meer een onbekend biertje bestellen dat smerig blijkt te zijn, maar waarvan je de rest nog tegen heug en meug moet opdrinken. 

    door Bas Vermeer

    Die beloftes liggen besloten in het pièce de résistance van de nieuwe - op vrijdagavond geopende - horecagelegenheid ‘t Taphuys.

    Aan de zelftapwand, die 40 kranen telt, kunnen bezoekers zelf bier of wijn tappen. Je haalt een pasje, stort daar geld op en houdt die boven de gewenste tap. Vervolgens wordt er per centiliter afgerekend.

    Drank & spijs
    Uit de kranen stroomt zowel ‘bier voor beginners’ als onbekende en lokale brouwsels. Er zitten illustere namen tussen: Oedipus Mannenliefde Saison, Peroni Nastro Azurro of de Thornbridge Chiron. Het stadscafé biedt meer dan 100 bieren en 50 wijnen aan (een overzicht alhier).

    Qua eten loopt het ook wild uiteen: van bavette, maïskolf tot aan inktvis. Alles wordt klaargemaakt op de Josper of in een flinke Green Egg achter in het pand. Ontbijten en lunchen kan eveneens: onder meer roereieren met zalm, speciale croques en yoghurt met vers fruit staan er op het menu. Het Taphuys is zeven dagen per week open, vanaf 10 uur. In het weekend kan er ook tot laat in de nacht worden geborreld, 'maar het wordt hier 's avonds geen disco'. 

    Uitstraling
    Met ‘t Taphuys is het beeldbepalende hoekpand in het centrum weer gevuld. Cher, Drie Gezusters luiden de roemrijke namen uit het horecaverleden die eens op de hoek van het Piusplein waren gevestigd. Het pand werd buiten opgekalefaterd en veranderde vanbinnen onherkenbaar.

    Eigenaren Paul van Boxtel en Martijn Lensing hebben het volste vertrouwen in het concept, sterker nog: een tweede vestiging in Arnhem staat al in de startblokken. Ook aan een derde en vierde vestiging wordt al gedacht. Een interview met Van Boxtel is hier te vinden