article
1.6453177
Woe 28 sept: 'Tilburg of Eindhoven. Regelmatig verkiezen stappers deze steden boven de binnenstad van Den Bosch.'
Is de Tilburgse horeca echt zó veel levendiger? (Jazeker!)
Woe 28 sept: 'Tilburg of Eindhoven. Regelmatig verkiezen stappers deze steden boven de binnenstad van Den Bosch.'
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/is-de-tilburgse-horeca-echt-z%C3%B3-veel-levendiger-jazeker-1.6453177
2016-09-28T08:48:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4193943.1390837434!image/image-4193943.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg,tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Is de Tilburgse horeca echt zó veel levendiger? (Jazeker!)

Is de Tilburgse horeca echt zó veel levendiger? (Jazeker!)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  Woe 28 sept: 'Tilburg of Eindhoven. Regelmatig verkiezen stappers deze steden boven de binnenstad van Den Bosch.'

  door Bas Vermeer

  Zo begint collega Bart Gotink (Stadsgezicht Den Bosch) een verhaal over de horeca in de 'hertogstad'. De hamvraag van zijn blog: 'Is Den Bosch echt zo saai?'

  Aanleiding zijn de uitspraken van de voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijke Horeca Nederland. Volgens hem is er nauwelijks animo bij Bossche horecaondernemers om tot 05.00 uur geopend te zijn. "De horeca in Den Bosch is behoudend. Een aantal jongeren gaat liever naar meer vernieuwende uitgaansgelegenheden.”

  Lees: naar Tilburg of Eindhoven.

  Hoppa, fijne woorden. Bossche horecavoorman, bedankt! Mooie gelegenheid om de chauvinisme-kraan vol open te draaien.

  Met koptelefoon op en voetjes in het zand dansen? Kan in Tilburg. Avondje karaoke? Check. Met een ouwe klare tussen de morsige types op het terras zitten, lullen over het leven? Volop mogelijkheden. Als 'oudere jongere' flink op stap? Makkelijk.

  Sterker nog: u hoeft hier geeneens te gaan slapen. Kroegen dicht? Aanmeren in De Nacht en om zes uur gaat Club Plaza aan de Heuvelring open. (Heel opbeurend is het doucheputje van de stad niet, maar als een zombie bij ochtendlicht naar huis schuifelen en nog drie dagen een kater hebben? Het kan in Tilburg.)

  De Korte Heuvel draait nog altijd prima, met oudgedienden die na tientallen jaren dienst nog drommen stappers weten te trekken. De Piushaven is inmiddels volledig ingeburgerd (terwijl de haven vijf jaar geleden nog een bijna horecaloze puist was) en in de Spoorzone is ruimte voor het iets ruigere en hippere werk. 

  Aan het Piusplein klatert sinds kort bier uit een twaalf meter tellende tapwand. Om de hoek hebben de mannen van Gin Fizz van het smoezelige pissteegje een dance-straatje gemaakt. Iets verderop begon de gayscene aan een tweede leven. De Stationsstraat is goed voor al het betere headbangen. En aan de Heuvel gaat ooit (want de verbouwing duurt wel héél erg lang) een shooterbar open.

  Shooterbar? Ach ja. Kan ons het verrekken: die hadden we nog niet. 

  En dan is al het voornoemde slechts een ruwe lijst om de variatie aan te geven. Tilburg is al jaren aan een mooie opmars bezig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de talloze verschillende feesten, bierproef-, pubquiz- en clubavonden. Over de optredens en het (bijna absurde) aantal festivals in de stad. 

  Als nutteloze van de nacht slaak ik bij het lezen van het verhaal van de Bossche horecavoorzitter een zucht van verlichting. Blij dat ik niet in die onder een stolp gevangen museumstad woon. Waar Den Bosch een weelderige meid met ingedut karakter is, is Tilburg een lelijk besje dat tot diep in de nacht de horlepiep danst.

  Naschrift:
  Wat vindt u, lezer dezes? Eens? Oneens? Chauvinisme-kraan te ver open gedraaid? 
  Waar kan het beter, mist de stad iets?
  Reageren kan onder deze blog, op Facebook of Twitter. En om in het nachtleven te blijven: later deze week een interview met dj Ben Penn en een verslag over de Technokelder. 

  Wat vindt u?

  Stappen in Tilburg is veel leuker dan uitgaan in Den Bosch.

  Geef uw mening

  Mee eens
  0%
  Niet mee eens
  0%

  Totaal: 0 stemmen