article
1.6198647
Zo 17 juli: Horecazaak Klein Tilburg in de Beukenstraat heeft besloten om er een eind aan te breien. Het pand krijgt begin augustus een nieuwe invulling als Karakter, een cafetaria en brasserie ineen.
Klein Tilburg wordt 'industriële brasserie' Karakter
Zo 17 juli: Horecazaak Klein Tilburg in de Beukenstraat heeft besloten om er een eind aan te breien. Het pand krijgt begin augustus een nieuwe invulling als Karakter, een cafetaria en brasserie ineen.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/klein-tilburg-wordt-industri%C3%ABle-brasserie-karakter-1.6198647
2016-07-17T08:13:23+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6198648.1468742836!image/image-6198648.JPG
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Klein Tilburg wordt 'industriële brasserie' Karakter

Klein Tilburg wordt 'industriële brasserie' Karakter

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaria en Eetcafé Klein Tilburg krijgt nieuwe eigenaren
      Fotograaf
    Zo 17 juli: Horecazaak Klein Tilburg in de Beukenstraat heeft besloten om er een eind aan te breien. Het pand krijgt begin augustus een nieuwe invulling als Karakter, een cafetaria en brasserie ineen.

    Door Niek Willems

    Drie nieuwe eigenaren zien mogelijkheden in de buurt. "Wij willen een zaak neerzetten waar iedereen uit de wijk zich welkom voelt", vertelt Laura Kruijssen (23), een van de kersverse uitbaters. "Er wonen hier veel mensen op een klein oppervlak, kijk naar Westpoint, maar er is nog weinig horeca in de omgeving."

    Aan de zijkant van het pand komt een cafetaria, net zoals bij Klein Tilburg het geval was. Die gaat begin augustus open. Het restaurantgedeelte moet halverwege september opgeknapt zijn, maar is waarschijnlijk met de Tilburg Ten Miles al deels geopend. Karakter start vanaf januari ook met de lunch. Laura staat samen vriend Jelle Kuijpers (23) en broer Joost Kruijssen (29) aan het roer van de horecazaak. Jelle: "Met Karakter richten we ons niet per se op lang tafelen, maar vooral op gasten die even een hapje willen eten of een terrasje willen pakken."

    Industrieel
    Momenteel gaat de inrichting op de schop. De zaak wordt wat lichter en de 'bruin café'-sfeer wordt omgewisseld voor een moderne en industriële stijl. Qua eten moeten gasten denken aan gangbare eetcafé-gerechten, maar dan met een 'Karakteristiek' randje. Daarnaast gaan de eigenaren vis- en vleesplanken aanbieden.

    Jelle en Laura hebben lang bij Klein Tilburg gewerkt. De vorige eigenaar vond het na bijna een decennium wel mooi geweest. Jelle: "Hij wist eerst niet wat-ie met de zaak wilde doen. Toen hebben wij hem benaderd om alles over te nemen."

    Joost is gediplomeerd kok en neemt dus de keuken voor zijn rekening. Jelle en Laura hebben beiden de studie Event Management afgerond en staan aan de 'voorkant' van de zaak. Laura: "Zo'n zaak in je eentje runnen is echt te veel werk. Daarom hebben we gekozen om het met zijn drieën te doen."