article
1.4974742
Do 4 juni *update onderaan*: Een gebit waar om de paar tanden er eentje mist. Zo is de Juliana van Stolbergstraat - de verbindende factor tussen Heuvelstraat en Piusplein - deze dagen het best te omschrijven. Deze week vertrok winkel Donderzgoed. Modezaak La Ligna maakt zich op om de straat te verlaten.
Leegstand in Tilburg: Juliana van Stolbergstraat minus Donderzgoed en La Ligna
Do 4 juni *update onderaan*: Een gebit waar om de paar tanden er eentje mist. Zo is de Juliana van Stolbergstraat - de verbindende factor tussen Heuvelstraat en Piusplein - deze dagen het best te omschrijven. Deze week vertrok winkel Donderzgoed. Modezaak La Ligna maakt zich op om de straat te verlaten.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/leegstand-in-tilburg-juliana-van-stolbergstraat-minus-donderzgoed-en-la-ligna-1.4974742
2015-06-04T17:57:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4975399.1433431701!image/image-4975399.JPG
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Leegstand in Tilburg: Juliana van Stolbergstraat minus Donderzgoed en La Ligna

Leegstand in Tilburg: Juliana van Stolbergstraat minus Donderzgoed en La Ligna

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Juliana van Stolbergstraat, links het voormalige pand van Donderzgoed
  Do 4 juni *update onderaan*: Een gebit waar om de paar tanden er eentje mist. Zo is de Juliana van Stolbergstraat - de verbindende factor tussen Heuvelstraat en Piusplein - deze dagen het best te omschrijven. Deze week vertrok winkel Donderzgoed. Modezaak La Ligna maakt zich op om de straat te verlaten. 
  We mogen niet echt mopperen, maar er trekt wel minder volk door de straat

  door Bas Vermeer

  De winkeliers in de straat hopen dat die twee voorlopig de hekkensluiters zijn van de lijst met vertrekkers. Modezaak Comme Ça vertrok een jaar geleden, de 450 vierkante meter staat nog altijd te huur. Het pand van de schoenenzaak The Company staat een maand of acht leeg (schatten de winkeliers) en het naastgelegen pand Van de Looij heeft een tijdelijke invulling als Escape Room. Voor de ruimte wordt al jaren een permanente huurder gezocht. 

  Niet mopperen
  Lichtpuntjes zijn er ook: op het terras van broodjeszaak Pim's is het druk en Bakkertje Bol vestigde zich in het kwakkelende hoekpand. Men treurt om het verlies van modehuis Gimbrère: maar niet al te zeer, want daar heeft Cool Cat nu gelukkig een vaste basis.

  "Het is een heel goed straatje, ik denk dat de leegstand hier aan de huurprijzen ligt", zegt Resi van Glabbeek, verkoopster bij Ulla Popken. De winkel verhuisde jaren geleden van de Heuvelpoort naar de Stolbergstraat. "We mogen niet echt mopperen, maar er trekt wel minder volk door de straat. Ook omdat er meer leegstand is in de Emmapassage en de Heuvelstraat."


  Vestigingsmanager Mandy van Endschot van Hans Anders merkt de leegstand niet meer op, ze is er aan gewend. Juist daarom is ze tegen de komst van het winkelrondje: "Zorg eerst maar dat je opvult wat er nu nog leeg staat." ​

  Leeg
  D
  e Juliana van Stolbergstraat neemt geen bijzondere plaats in waar het leegstand betreft. In de Heuvelstraat staan er net zo goed panden leeg (waarbij het Mexx-pand het meest in het oog springt) en aan het Pieter Vreedeplein zijn twee grote ruimtes tijdelijk ingevuld. Een derde moet het zonder pop up of outlet stellen en is eveneens te huur.
  Om de hoek van de Stolbergstraat - aan de Heuvel - staat het pand van de voormalige Schoenreus leeg te wezen.

  Ondertussen schetst Royalton ​ - eigenaar het V&D-pand en het pand van de Hema - een inktzwart beeld van winkelstad Tilburg waar de leegstand dagelijks groeit. Behalve V&D (8.000 van de 17.000 m2) wil ook Hema de helft van zijn winkelruimte kwijt, zo liet de vastgoedontwikkelaar een halve maand geleden weten.

  Update do 10 juni:
  La Ligna laat weten toch niet te vertrekken. Het verhuisbordje wordt eind deze week weggehaald.