article
1.6465726
Do 29 sept: Daags na de petitie tégen het autoluw maken van de Nieuwlandstraat ontwaakt het ja-kamp. Sinds vandaag staat de petitie ‘Nieuwlandstraat autoluw!’ online’.
Petitie: Ja-kamp voor een autoluwe Nieuwlandstraat ontwaakt
Do 29 sept: Daags na de petitie tégen het autoluw maken van de Nieuwlandstraat ontwaakt het ja-kamp. Sinds vandaag staat de petitie ‘Nieuwlandstraat autoluw!’ online’.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/petitie-ja-kamp-voor-een-autoluwe-nieuwlandstraat-ontwaakt-1.6465726
2016-09-29T17:29:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5623587.1475169727!image/image-5623587.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Petitie: Ja-kamp voor een autoluwe Nieuwlandstraat ontwaakt

Petitie: Ja-kamp voor een autoluwe Nieuwlandstraat ontwaakt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Nieuwlandstraat werd al vaker afgesloten voor feesten, nu wordt 'ie - als proef - misschien autoluw. Archieffoto BeeldWerkt
  Do 29 sept: Daags na de petitie tégen het autoluw maken van de Nieuwlandstraat ontwaakt het ja-kamp. Sinds vandaag staat de petitie ‘Nieuwlandstraat autoluw!’ online’.
  Ik vind dat we de proef van een jaar, want daar gaat het om, een kans moeten geven

  Initiatiefnemer Caspar Fagel wil daarmee ‘een positief geluid laten horen’. Begin deze week kreeg Mario Jacobs (verkeer, GroenLinks) 315 handtekeningen aangeboden door tegenstanders van het plan.

  Proef
  „Ik vind dat we de proef van een jaar, want daar gaat het om, een kans moeten geven”, zegt Fagel. „De tegenstanders willen het nog niet eens proberen.”

  Fagel is zelf een bewoner van de Nieuwlandstraat en hij heeft een auto. „Heel vaak gaat het maar nét goed in de Nieuwlandstraat. Als er fietsers rijden kan de auto er eigenlijk al bijna niet meer langs. En volgens mij gaat de straat er zonder gemotoriseerd verkeer op vooruit: voor het winkelend publiek of de mensen die op een terrasje zitten bijvoorbeeld.”

  Scenario's
  De gemeente is nog bezig met het onderzoek: op dit moment zijn er vier scenario’s, waarvan de eerste drie de Nieuwlandstraat in meer of mindere mate autoluw maken. Het vierde behelst het autoluw maken van de héle binnenstad.

  Naast de online petitie liggen er ook formulieren in verschillende winkels aan de Nieuwlandstraat.