article
1.4604614
Vrij 31 okt: ‘Ga nu maar eerst eens bier brouwen’, kregen ze al van hun vrouwen te horen. De mannen van de brouwerij LOC Brewery in de Spoorzone lopen al met een flink aantal mooie plannen rond.
Spoorzone krijgt brouwershart: LOC Brewery
Vrij 31 okt: ‘Ga nu maar eerst eens bier brouwen’, kregen ze al van hun vrouwen te horen. De mannen van de brouwerij LOC Brewery in de Spoorzone lopen al met een flink aantal mooie plannen rond.
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/spoorzone-krijgt-brouwershart-loc-brewery-1.4604614
2014-10-31T13:16:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4604359.1414753806!image/image-4604359.jpg
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / Spoorzone krijgt brouwershart: LOC Brewery

Spoorzone krijgt brouwershart: LOC Brewery

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      LOC Brewey
    • Afbeelding
      Beschrijving
      (vlnr) Roy, Paul, Daniel en Erwin
    Vrij 31 okt: ‘Ga nu maar eerst eens bier brouwen’, kregen ze al van hun vrouwen te horen. De mannen van de brouwerij LOC Brewery in de Spoorzone lopen al met een flink aantal mooie plannen rond. 
    Het Amerikaanse, het donkere wat je hier in de stad moeilijk kunt vinden

    door Bas Vermeer

    Maar inderdaad: de eerste ketel moet nog uit de grond worden gestampt.

    Het onderkomen, in een oksel van één van de industriële panden in het gebied, zijn ze al flink aan het verbouwen. Een pop up brouwerij, het nieuwe domein van Roy Maas (31), Erwin Schellekens (48), Daniel Tano (35) en Paul Cools (41).

    Brouwersharten
    Ze kennen elkaar omdat hun nageslacht in dezelfde klas zit. En mettertijd kwamen ze er achter dat ze alle vier over een brouwershart beschikken, zij het met andere voorliefdes.
    Erwin is van de dubbels en tripels, Roy van ‘het hoppige’ en pale ale's en Paul en Daniel staan aan de – hier wat onbekendere – kant: in de hoek van de stouts en porters. “Het Amerikaanse, het donkere”, vertelt Daniel, “wat je hier in de stad moeilijk kunt vinden.”

    Voor het eind van het jaar hopen ze hun eerste brouwsel klaar te hebben, 50 liter voor eigen gebruik. Want het moet allereerst een hobby zijn, benadrukken ze. Maar dat neemt niet weg dat er al wat ideeën gisten.

    Een biermarkt met proeverijen in de binnentuin van de Smederij bijvoorbeeld. En wat verder in de toekomst: een brouwerijcafé, met zelfgemaakt bier. Dat is het idee waar vooral Daniel mee speelt.

    Brouwerijcafé
    Hij vertrekt binnenkort samen met Roy op ‘bierexpeditie’ naar Zweden om er inspiratie op te doen. Daniel komt er oorspronkelijk vandaan, wat nog aan zijn tongval te horen is: “Een vriend van mij heeft er zo’n café en om de hoek zit nóg een brouwerijcafé. En als je dan op Google Maps een beetje uitzoomt zie je nog zeven van die cafés in de nabije omgeving. Prachtig, dat heb je hier niet.”

    Plannen zijn er genoeg.
    Maar inderdaad, het advies dat vanaf de andere helft van de echtelijke sponde weerklonk - eerst leren kruipen, dan pas lopen - nemen ze ter harte. 

    (Vlrn) Roy, Paul, Daniel en Erwin. 

    ”geen afbeelding