article
1.5905514
Woe 11 mei: Songfestival? Hah, voor watjes. Nederland staat aan de vooravond van het zinderende wereldkampioenschap tafeldrummen. Benodigdheden: ten powersticks of death (vingers). En waar anders dan in Tilburg?
WK tafeldrummen te Tilburg: vet de 'ten powersticks of death' vast in
Woe 11 mei: Songfestival? Hah, voor watjes. Nederland staat aan de vooravond van het zinderende wereldkampioenschap tafeldrummen. Benodigdheden: ten powersticks of death (vingers). En waar anders dan in Tilburg?
http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/wk-tafeldrummen-te-tilburg-vet-de-ten-powersticks-of-death-vast-in-1.5905514
2016-05-11T08:57:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5905555.1460128676!image/image-5905555.png
Tilburg,Stadsgezicht Tilburg,Incubate
Stadsgezicht
Home / Opinie / Blogs / Stadsgezicht / WK tafeldrummen te Tilburg: vet de 'ten powersticks of death' vast in

WK tafeldrummen te Tilburg: vet de 'ten powersticks of death' vast in

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   WK tafeldrummen. Foto Incubate
  Woe 11 mei: Songfestival? Hah, voor watjes. Nederland staat aan de vooravond van het zinderende wereldkampioenschap tafeldrummen. Benodigdheden: ten powersticks of death (vingers). En waar anders dan in Tilburg?
  Hij tafeldrumt Trooper van Iron Maiden, echt eng om te zien, zo goed

  Cultuurfestival Incubate organiseert het WK vrijdag, de dag dat het eerste van drie weekends van Incubate dit jaar van start gaat. Incubate doet, met de nodige overdrijving, heel opgewonden over het WK. 

  En wie weet. Het festival scoorde eerder met heavy metal bowlen. En van de aparte muzikale kant liet het festival zich ook al zien toen er meer dan 100 piano’s in de stad werden geplaatst tijdens Play Me, I’m Yours. Een project dat jaren later - bij de herinnering - nog steeds goed is voor een glimlach. 

  Supercool
  De deelnemers vrijdag worden geacht zich te laten gelden in a capella drummen, sneldrummen en finger-karaoke-finger-drum-along with their favorite song. Er is genoeg belangstelling, vertelt Niek Nellen van Incubate. "Enthousiastelingen hebben zich al ingeschreven. Maar misschien dat ze niet allemaal de druk aan kunnen, dus hopen we dat tijdens de avond zelf mensen aanschuiven die inzien dat het supercool is."

  Tussen de deelnemers zit een 9-jarige jongen die al een video instuurde. "Hij tafeldrumt Trooper van Iron Maiden, echt eng om te zien, zo goed."

  Glastonbury
  De jury dan: kersverse festivaldirecteur Jan Zobel, drummer en Monomentum Collective-lid Tim van der Zanden en Gijs van der Heijden. "Gijs is de drummer van PingPongPoëzie, fysiotherapeut én meubelmaker. Een belachelijk goed jurylid dus, hij belichaamt alles wat er bij het tafeldrummen komt kijken."

  Het tafeldrummen is eenmalig, zoals dat gaat met de meeste speciale evenementen van Incubate. "Tenzij het een gigantisch succes wordt, dan komt er misschien een spin off." En, klinkt het droog, Glastonbury Festival heeft al interesse getoond. "Of ze het concept mogen hebben, maar dat doen we niet. Het is ons intellectueel eigendom."

  Het WK begint na de opening van Incubate. Rond 19.30 in De NWE Vorst. Het evenement is gratis toegankelijk.