Volledig scherm

Film over ontvoering Toos van der Valk

AMSTERDAM/NULAND – Fu Works gaat een film maken van de ontvoering van Toos van der Valk. Dat maakte een woordvoerster van filmproducent San Fu Maltha zaterdag bekend.

De film wordt in het voorjaar van 2013 opgenomen. In 1982 was Nederland wekenlang in de ban van de geruchtmakende ontvoering. Toos van der Valk, de echtgenote van de in 2009 overleden horecatycoon Gerrit van der Valk, kwam vrij na betaling van 12 tot 13 miljoen gulden losgeld (ongeveer 5,5 miljoen euro). Het echtpaar woonde jarenlang in Nuland.

Schrijver Carl Joos schrijft het scenario van de film. Hij heeft de succesvolle Belgische films als Dossier K en De Zaak Alzheimer op zijn naam staan. San Fu Maltha produceerde eerder Zwartboek, Oorlogswinter, Tirza en Süskind.

De misdaadfilm vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de horecafamilie en de inspecteur die met het onderzoek belast is. De hechte familieclan staat plots machteloos als moeder Toos ontvoerd wordt, kondigt de producent de verhaallijn aan. Er volgt een zenuwslopende tijd om haar levend terug te krijgen. Het is nog niet bekend welke acteurs de hoofdrollen gaan spelen.

  1. Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    OSS - 'Hoofdconciërge Frans Govers werkt niet alleen op het Maaslandcollege, hij ìs het Maaslandcollege'. Zo typeert docent en pr-man van de school Hans van de Kraats de man die na veertig trouwe dienstjaren met pensioen gaat. Govers (65) wordt beschouwd als de spil van de school, hij is steun en toeverlaat voor leerlingen, docenten en directie. ,,Zijn vertrek is een forse aderlating. Half Oss kent hem."  

Oss, Uden e.o.