Volledig scherm
© Thinkstock

Aanleg glasvezel in buitengebied Oost-Brabant start in Bernheze

LITHOIJEN - Het Lithoijense bedrijf Mabib (Maatschappij voor Breedband in Brabant) start na de bouwvak met het aansluiten van zo'n 35.000 woningen in het buitengebied van Oost-Brabant op glasvezel. De aanleg begint in Bernheze. In totaal gaat het bedrijf van Pieter van Grunsven in 27 gemeenten, waaronder Schijndel, Landerd, Vught, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Oss, Sint-Michielsgestel, Uden, Veghel, Sint-Oedenrode, Boxtel en Heusden 2500 kilometer geul graven.

In aanmerking komen huizen die geen coax-aansluiting hebben. Die kunnen zich nu al bij Mabib melden. Het bedrijf heeft vorige week te horen gekregen dat het een achtergestelde lening van 35 miljoen euro ontvangt van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij. Daarnaast heeft het bedrijf nog zeker 65 miljoen euro van aandeelhouders en banken. Bewoners van een pand in het buitengebied dat aangesloten wordt betaling aansluitingskosten. En daarmee is volgens Van Grunsven de financiering van het grote, twee jaar durende project rond.

Agrifood Capital ondersteunt het project. 'Snel internet is belangrijk voor de vitaliteit en de leefbaarheid in de regio, inclusief onderwijs en zorg. Het zorgt ook voor een belangrijke economische impuls aan agrarische bedrijven en recreatieve bedrijven in de buitengebieden', aldus de organisatie.

Volledig scherm
© Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock
  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.