Volledig scherm
Pivot Park.

Acerta vestigt zich op Pivot Park

OSS - ; Er vestigt zich binnenkort weer een nieuw bedrijf op Pivot Park in Oss: Acerta Pharma. Het bestaat uit oud-medewerkers van MSD die binnen- en buitenlandse investeerders hebben gevonden.

Volgens parkdirecteur Alie Tigchelhoff is Acerta is gekoppeld aan een Amerikaans bedrijf mét de kennis van MSD. "Een paradepaardje dus", zegt zij. Acerta brengt voorlopig zes medewerkers naar het medisch onderzoekspark Pivot Park. Daarmee komt het park weer dichter bij de verwachting van de provincie om in een jaar tijd ruim 180 banen te creëren. In 2012 haalde Pivot Park 112 banen binnen. Dit komt volgens Tigchelhoff doordat bedrijven eerst afwachten, en nog huurcontracten hebben lopen. Er lopen volgens haar nog verschillende gesprekken. "Als je in een keer een 'bel' binnenhaalt met veertig werknemers ben je zo klaar. Maar die bedrijven zijn niet zo soepel met verhuizen dan de kleinere."

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.