Volledig scherm
Met een spandoek uitte de actiegroep zijn ongenoegen © Facebook Balian van Ibelin

Actiegroep parochie Lithoijen kondigt acties aan tot in Rome

LITHOIJEN/DEN BOSCH - Een actiegroep die strijdt voor een zelfstandige parochie in Lithoijen hing zondagochtend meerdere spandoeken en een kettingslot op voor het bisdom in Den Bosch. Op de doeken stond in niet mis te verstane bewoordingen dat de actievoerders niet willen dat de H. Remigiusparochie Lithoijen opgaat in de Osse H. Hartparochie.

De groep kondigt meer activiteiten aan voor de komende maanden, 'zowel in Lithoijen, Den Bosch, Utrecht als wel in Rome'. In een brief aan bisschop Gerard de Korte waarschuwen de fusietegenstanders hem voor deze acties, die voor het bisdom wel eens 'heel vervelend' kunnen uitpakken.

De groep noemt zich Balian van Ibelin, een verwijzing naar de behoeder van het Koninkrijk Jeruzalem. In de brief aan De Korte belooft ze 'onze parochie met hand en tand te verdedigen tot het bittere eind tegen deze ‘vijandelijke overname’ waardoor ons opgebouwde vermogen en vitale geloofsgemeenschap teniet worden gedaan.'

Eerder hing de actiegroep al een spandoek op het dak van de kerk in Lithoijen, waarna kapelaan Patrick Kuis met een heggenschaar omhoog klom in een poging het dundoek te verwijderen.

Volledig scherm
Een brief verduidelijkt het standpunt © Facebook Balian van Ibelin
Volledig scherm
Aan de ketting © Facebook Balian van Ibelin
  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.