Volledig scherm
Vleeshandelaar Willy Selten © ANP

Advocaat Selten: vordering van 1,2 miljoen 'daverende onzin'

DEN BOSCH - De advocaat van Willy Selten noemde de vordering van het Openbaar Ministerie van ruim 1,2 miljoen op zijn cliënt 'daverende onzin'. Dat stelde hij tijdens de rechtszaak in Den Bosch, waarbij Selten overigens niet zelf aanwezig was. De claim is volgens de aanklagers het geschatte voordeel dat hij heeft gehad door paardenvlees als rundvlees te verkopen.

Volgens de advocaat van Selten is zijn cliënt niet aanwezig omdat de zaak vandaag niet inhoudelijk zou worden behandeld.

In het kamp van Selten werd vorige week gelaten gereageerd op alle claims. ,,Hij is al tot op het bot uitgekleed’’, reageert Seltens adviseur Frank Peters op vragen over het nut van de claim.

Celstraf
Selten werd vorig jaar al veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor fraude met het vlees. Bij zijn vleesgroothandel in Oss werd in 2011 en 2012 ten minste 336.000 kilo paard verwerkt. In de administratie en boekhouding was dat niet opgenomen en de rechter veroordeelde hem daarom voor valsheid in geschrifte.

Selten ging in beroep tegen zijn celstraf maar die zaak is bij het gerechtshof in Den Bosch nog niet ingepland.

Lees meer nieuws over de vleeshandelaar op bd.nl/willyselten.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.