Volledig scherm
© Thinkstock

Alleen huurders profiteren in Oss van daling afvalstoffenheffing

OSS - Inwoners van de gemeente Oss die een huis huren kunnen volgend jaar een behoorlijke daling van lokale lasten tegemoet zien. De huurders profiteren van een stevige daling van de afvalstoffenheffing.

Eigenaren van woningen en ander vastgoed zien dit voordeel weggestreept tegen een sterke stijging van de onroerend zaakbelasting (ozb). Deze belasting op vastgoed stijgt volgend jaar met negen procent.

Vraagtekens
Een ruime meerderheid van de Osse gemeenteraad lijkt geen probleem te hebben met deze lastenverdeling. Donderdagavond zette alleen Beter Oss vraagtekens bij de ozb-stijging van gemiddeld 25 euro per woning. Hennie van der Wal: „Het is niet eerlijk dat hierdoor alleen de huurders profiteren van de daling van de afvalstoffenheffing.”

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.