Volledig scherm
Links Evelien Veld bij haar tekeningen, rechts Lenie Albers. © Bert van der Linden

Amateurkunstenaars exposeren samen in Herpen na moeilijke periode

HERPEN - Tekenares Evelien Veld (51) en beeldhouwster Lenie Albers (65) uit Herpen exposeren op de vier zondagen van november in de Heemkamer. Een combinatie die qua kleur en opstelling elkaar versterkt, vinden beiden.

Albers is zes jaar geleden, na het overlijden van haar man, begonnen bij Studio 500 in Veghel waar zij les krijgt van Peer van Gennep. Ze werkt abstract met onder meer albast, serpentijn en speksteen. ,,Ik was altijd al wel creatief maar nu kan ik dat ook uiten met de hamer en beitel, met vijlen en schuren. Voor mij is een werkstuk klaar als het klopt in mijn hoofd. Vaak zit er symboliek in, zoals in het beeldhouwwerk de ‘traan’. In de traanvorm boorde ik een gat om te laten zien dat er in verdrietige perioden toch licht aan de horizon is te zien,” zegt ze, wijzend op een in mooi, glad afgewerkt kunstwerk.

Veld verloor haar man in 2015. Voor haar een heftige periode waarin zij, vooral ten tijde van zijn ziekte veel tekende: ,,Het was voor mij een goede uitlaatklep. Ik teken al van kinds af aan, maar pas in 2009 heb ik het echt opgepakt. Les heb ik nooit gehad. Meestal werk ik met fineliners, grafiet, acrylverf en aquarelkrijt. Daarmee maak ik op ‘Zentangle’ geïnspireerd werk. Ik word daar zelf ook heel rustig van.”

De tentoonstelling is zondag 20 en 27 november nog te bezichtigen tussen 12.00 uur en 17.00 uur.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.