Volledig scherm
Een 65 meter hoge huiskraan plaatste de masten op hun plek. © Paul Driessen

Amper belangstelling voor 'spectaculaire hijsklus' Oss

OSS - Het installeren van 2 gsm-masten op de ovalen kantoortoren van MSD in Oss trekt zaterdag amper bekijks. De wervelende aankondiging van de farmaceut voor een 'spectaculaire hijsklus' ten spijt. Heel vreemd is dat niet. Vanwege de veiligheid mogen medewerkers en bezoekers de werkzaamheden alleen vanaf de openbare weg bekijken. Vanuit de Molenstraat of Gasstraat is weinig spannends te zien.

Er staat dan ook geen kip wanneer de 65 meter hoge hijskraan rond 9.30 uur in beweging komt om de masten in onderdelen op de ovale kantoortoren van 43 meter hoog te tillen. En zo gaat het de resterende ochtend en een deel van de middag door, tot ook de laatste stukjes mast boven staan. De bewaker die pottenkijkers van het terrein moet weren, zegt dat hij af en toe wel iemand even kort ziet kijken naar het hijswerk.

De gsm-masten zijn van Vodafone. Het telecombedrijf betaalt MSD een onbekende vergoeding om de masten op de toren te mogen plaatsen.

  1. Handboogclubs in regio merken toenemende populariteit nauwelijks

    Handboogclubs in regio merken toenemende populariteit nauwelijks

    OSS - In 2012 zette Ossenaar Rick van der Ven het handboogschieten door zijn prestaties op de Olympische Spelen in de spotlights (vierde). Vier jaar later deed Sjef van den Berg uit Heeswijk-Dinther hetzelfde door zilver te pakken bij het WK. Landelijk kreeg de sport daardoor een boost - tienduizend Nederlanders schieten inmiddels met pijl en boog en dat aantal groeit nog steeds - , maar gek genoeg in deze regio juist niet. 

Oss, Uden e.o.