Volledig scherm
De getijdengeul met links de Maas. © Maarten van den Hurk /BD

Angst voor zwerfvuil op onbedoeld fraai strandje bij Maren-Kessel

MAREN-KESSEL - Bij de nieuwe getijdengeul in Maren-Kessel is onbedoeld een fraai zwemstrandje ontstaan. Angst voor zwerfvuil en parkeerhinder steekt nu de kop op. 

Eigenaar Natuurmonumenten vindt het prima dat strandgasten het jonge natuurgebiedje ontdekken. ,,Er is bijna geen betere plek te bedenken bij warm weer zoals nu. Maar mensen moeten wel hun eigen rommel mee naar huis nemen", waarschuwt boswachter Lianne Schröder.

Buurtbewoners zijn bang dat het strandje al te veel mensen gaat trekken. Vanwege de kans op zwerfvuil maar ook vanwege parkeerdrukte. Zij hebben de gemeente Oss gevraagd om het toegangspad vanaf de Marense Dijk af te sluiten voor auto's.

Volledig scherm
Lege blikjes in het zand. © Maarten van den Hurk / BD
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.