Volledig scherm
Impressie van een vorig evenement in de 30.000 vierkante meter grote beeldentuin van de familie De Groot. © Galerie Sous-Terre

Ans Markus te gast op kunstbeurs in Lithoijen

LITHOIJEN - Beeldend kunstenaar Ans Markus is zaterdag te gast tijdens de derde Kunstbeurs van Noord-Brabant. Die vindt komend weekeinde plaats in de galerie en beeldentuin Sous-Terre van de familie De Groot in Lithoijen.

Het aanbod is een paar duizend kunstwerken groot. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Schilderijen, bronzen en keramische beelden, maar ook glaskunst, foto's en sieraden. De meeste kunstenaars zijn zelf ook van de partij.  

Een apart onderdeel is het thema Andere Werelden. In dat kader tonen kunstenaars met Korsakov hun creaties. Maar ook Syrische kunstenaars die naar Europa zijn gevlucht. Ook Ans Markus levert een bijdrage. Ze vertelt over de laatste levensperiode van haar moeder in een verzorgingstehuis. Theatergroep Hertog Zout haakt in  op het thema. Peter van Aar houdt interviews. 

Tijdens de beurs treedt kwintet De Dixie Muppets op. Door Philipp Dorstewitz & Fernando Caceres is een typisch krottenwijkhuis nagebouwd met een verrassend interieur. Fotograaf Ron van Wieringen komt met zijn wish-box: bezoekers kunnen een wens, groet of gedachte overbrengen naar mensen die leven in een andere wereld.

De beurs is open op zaterdag 24 juni van 11.00 tot 22.00 uur en zondag 25 juni van 11.00 tot 18.00 uur. Sous-Terre is te vinden aan de Batterijstraat 23a.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.