Volledig scherm
Het servicegebouw in aanbouw op park De Naaldhof. Er komt onder meer een Poolse supermarkt in. © Peter van Huijkelom

Arbeidsmigranten op de Naaldhof in Oss: optreden of legaliseren?

OSS - Het Osse gemeentebestuur wil af van de gedoogconstructie op camping de Naaldhof in Oss. In de 270 chalets en stacaravans die het park telt, verblijven vooral buitenlandse arbeidskrachten die in de regio werken. "Die mensen zijn niet aan het vakantie vieren en dat is in strijd met het recreatieve bestemmingsplan dat op het terrein zit”, zegt wethouder Gé Wagemakers.

Er zijn volgens hem 2 opties: optreden tegen de bewoning van het park of de huidige situatie legaliseren door het bestemmingsplan aan te passen. Wagemakers werkt aan een voorstel dat voor de zomer naar de politiek gaat. Eigenaren Riekie en Bob Vink zijn blij dat de gemeente duidelijkheid wil geven over hun camping.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.