Volledig scherm
© Aspen

Aspen Oss zet 140 medewerkers op straat

OSS - Aspen Oss reorganiseert en dat kost 140 medewerkers hun baan. Het bedrijf hevelt grote delen van haar chemische activiteiten van haar locatie aan het Moleneind over naar bedrijventerrein De Geer en andere vestigingen. Aspen Oss streeft ernaar dat de reorganisatie eind 2017 is afgerond.

Voor het personeel dat op straat komt te staan, ligt een sociaal plan klaar, met de nadruk op het vinden van een nieuwe baan. "Wij betreuren dat deze reorganisatie alleen gerealiseerd kan worden met het verdwijnen van arbeidsplaatsen", zegt Eveline Hogenkamp, directeur van Aspen Oss. Medewerkers zijn donderdag in theater De Lievekamp bijgepraat over de plannen. Bij Aspen Oss werken op dit moment ongeveer 1000 mensen.

Bestuurder Jelle Loosman van CNV Vakmensen: “Als vakbond hebben wij in 2015 ons belangrijkste werk in deze kwestie al verricht: het sociaal plan is degelijk. Het vangnet voor voor de Aspen-medewerkers hangt.”

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.