Volledig scherm
© Stock.xchnge

Bedrijf uit Oss ontwikkelt test voor opsporen van ziekte van Lyme

OSS - Het Osse bedrijf Innatoss ontwikkelt een test waarbij in een vroeg stadium de ziekte van Lyme kan worden opgespoord.

Het bedrijf zoekt voor het onderzoek 500 mensen die onlangs gebeten zijn door een teek. Voor de test is ook een actie met crowdfunding gestart om geld op te halen. Met de 60.000 euro die het bedrijf via deze weg wil ophalen, kan de test een jaar sneller beschikbaar zijn.

De methode die Innatoss gebruikt is vergelijkbaar met de test voor Q-koorts, waar het Osse bedrijf onlangs een grote opdracht voor binnenhaalde bij het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Die wil met behulp van de diagnostiek van Innatoss een vaccin ontwikkelen om defensiepersoneel te beschermen tegen Q-koorts. Voor dat onderzoek heeft Innatoss 1,5 miljoen euro gekregen.

Bij deelnemers aan het Lyme-onderzoek wordt bloed afgenomen. Hierop worden de oude en de nieuwe testen uitgevoerd en vergeleken.

  1. Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    OSS - 'Hoofdconciërge Frans Govers werkt niet alleen op het Maaslandcollege, hij ìs het Maaslandcollege'. Zo typeert docent en pr-man van de school Hans van de Kraats de man die na veertig trouwe dienstjaren met pensioen gaat. Govers (65) wordt beschouwd als de spil van de school, hij is steun en toeverlaat voor leerlingen, docenten en directie. ,,Zijn vertrek is een forse aderlating. Half Oss kent hem."  

Oss, Uden e.o.