Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Bejaarde Ossenaar vervolgd om betasten medewerkster thuiszorg

DEN BOSCH/OSS - Een 76-jarige inwoner van Oss zat donderdag in de beklaagdenbank van de rechtbank wegens aanranding van een medewerkster van BrabantZorg. De indertijd 25-jarige vrouw werd vorig jaar in de woning van de man in een hoek gedreven, in haar hals en decolleté gekust en met twee handen bij haar achterwerk gegrepen.

Dat gebeurde volgens het Openbaar Ministerie nadat de doodzieke vrouw van de man door het slachtoffer was verzorgd en zij wilde vertrekken.

'Gentleman'
De man ontkende de aanranding. Hij heeft de vrouw hooguit een kus op de handen willen geven als gentleman, zo liet hij via zijn tolk weten.
De officier van justitie stelde dat de Ossenaar zich niet bepaald als gentleman heeft gedragen. ,,Het is vies en ongepast wat meneer heeft gedaan." Ze eiste een taakstraf van 80 uur waarvan 30 uur voorwaardelijk. De rechtbank doet 17 november uitspraak.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.