Volledig scherm
Biljet van 50 euro.

Berghemmer krijgt werkstraf voor uitgeven vals geld

EINDHOVEN/BERGHEM - Een 47-jarige man uit Berghem moet een werkstraf van 140 uur uitvoeren omdat hij fietsen kocht met vals geld.

De verdachte vertelde maandag tegen de politierechter in Eindhoven dat hij in het begin niet wist dat het geld vals was. Hij had de briefjes van 50 gekregen bij de verkoop van zijn motorfiets.Toen hij erachter kwam dat het geld nep was, besloot hij dan net zo goed ook andere mensen kon oplichten.

De man werd tevens veroordeeld voor het rijden onder invloed van drugs in 2014. Hij kreeg naast zijn werkstraf ook een voorwaardelijke rijontzegging 1 jaar.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.