Volledig scherm
Een impressie van de bouwplannen aan de Jeneverbes. © BrabantWonen

Bewoners Jeneverbes in Oss zijn tegen bouw sociale huurwoningen

OSS - Bewoners van de Jeneverbes in Oss komen in opstand tegen de bouw van twaalf sociale huurwoningen in hun straat. ‘Te veel, te hoog’, zo menen buurtbewoners.

Danielle Witlox snapt best dat het voormalige onderkomen van kinderdagverblijf De Schaepskooi aan de Jeneverbes in Oss plaats moet maken voor nieuwbouw. Maar dat BrabantWonen er twaalf sociale huurwoningen neer wil zetten, dát gaat haar te ver.

Klein stukje grond
De buurvrouw van het oude pand staat niet alleen in haar protest. Tientallen bewoners van de Jeneverbes zaten deze week bij elkaar om een strijdplan te bedenken. „Het zijn te veel huizen voor zo’n klein stukje grond en ze worden ook nog eens om en nabij acht meter hoog. Het wordt volgepropt. Als degene van BrabantWonen die het plan maakte zijn jas aan had getrokken en hier was komen kijken, had hij dat zelf ook kunnen zien”, aldus Witlox.

Lees een artikel over de plannen en het protest in het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving, van zaterdag 19 november.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.