Volledig scherm
© Thinkstock

Bisschop stelt parochies regio Oss gerust

LITHOIJEN - De parochies Oijen, Lithoijen en Teeffelen ontkomen niet aan een fusie met andere parochies, maar van afbraak is geen sprake. Dat heeft de nieuwe bisschop Gerard de Korte gezegd in een gesprek met vertegenwoordigers van die parochies.

De besturen zijn bang voor het verlies van hun identiteit in een groter verband. Ook zou er geen reden tot fusie zijn omdat de parochies nog financieel gezond zijn en kunnen bogen op voldoende kerkbezoek en ruim voldoende vrijwilligers. ‘Monseigneur De Korte gaf aan dat hij onze bezorgdheid begrijpt’, aldus de parochiebesturen in een verslag over de bijeenkomst.

De Korte heeft benadrukt dat de fusie door zal gaan maar dat dit niet betekent dat het bisdom vitale geloofsgemeenschappen afbreekt. Eerder zei vicaris-generaal Ron van den Hout van het bisdom dit ook al.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.