Volledig scherm
Ball Packaging in Oss © Google Streetview

Blikjesfabriek van Ball in Oss nu van Ierse Ardagh

OSS - De Osse blikfabriek van Ball Packaging is overgenomen door de Ierse Ardagh Group. In Brabant is Ardagh al vertegenwoordigd met glasfabrieken in Moerdijk en Dongen.

De overname maakt deel uit van een heel pakket. Vorig jaar wilde het Amerikaanse Ball Packaging nog het Britse bedrijf Rexam overnemen, maar daar hadden de mededingingsautoriteiten moeite mee. In de nieuwe deal neemt Ardagh blikfabrieken over van Ball en Rexam. Het gaat om twaalf locaties in Europa, acht in de Verenigde Staten en twee in Brazilië.

Met de overname is een bedrag gemoeid van 3,4 miljard dollar. Ardagh beschikt nu over 110 fabrieken, verdeeld over 22 landen, met een omzet van 7,9 miljard dollar. Er werken wereldwijd 23.000 mensen.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.