Volledig scherm
Arnout en Willie van Erop tonen hun boek. © Peter van huijkelom

Boek vult lacune over negentiende eeuw in Geffen

OSS - Na drie jaar hebben Arnout en Willie van Erp hun ei gelegd: een mooi geïllustreerd boek over oud-burgemeester Wilhelmus van Erp. ,,Eigenlijk is dit het verhaal van het Geffen uit de 19de eeuw", zeggen zoon en vader.

De 19-jarige Arnout stortte zich drie jaar geleden op de historie van zijn dorp. Daarbij riep hij de hulp in van zijn vader. Ze doken in archieven van het Brabants Historisch Centrum in Den Bosch.

Armoedig
,,Het was een armoedige tijd, niet echt gezellig. Er was wel een school maar kinderen moesten op het land werken. De tijd stond stil. De ontwikkeling van het boerendorp kwam pas later op gang na de aanleg van het spoor en de weg van Den Bosch naar Nijmegen", zegt vader Willie.

Zaterdag krijgt Anneke de Kinderen, de laatste molenaarsvrouw van Geffen, het eerste exemplaar van het boek overhandigd. Het boek is een uitgave van heemkundewerkgroep Vladerack.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.