Volledig scherm
Op de Ruwaardsingel in Oss worden vrijdagavond auto's staande gehouden die op naam staan van Bossche eigenaren. © Peter van Erp/BD

Bosschenaren niet welkom tijdens derby FC Oss-FC Den Bosch

OSS - Inwoners van de gemeente Den Bosch zijn vrijdagavond niet welkom in Oss. De beladen derby tussen FC Oss​ en FC Den Bosch is dit jaar taboe voor iedereen die binnen een straal van tien kilometer rond Den Bosch woont.

De politie controleert onder meer op de toegangswegen of het verbod wordt nageleefd. Zo is er een fuik op de Ruwaardsingel, een van de wegen richting het stadion van FC Oss. De bevelvoerder ter plekke bevestigt dat Bosschenaren aan de kant worden gezet. "Maar nu we er toch staan, controleren we ook op andere zaken."

De uitwedstrijd van de Ossenaren werd in november vorig jaar ontsierd door vernielingen, openlijk geweld en opruiing. Er werden bijna honderd verdachten aangehouden.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal ThekesThekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.