Volledig scherm
Mike Uijen van bouwbedrijf Dombosch voor museum Jan Cunen foto: Peter van Huijkelom © BD

Bouwer Dombosch na 35 jaar helemaal terug in Oss

OSS - De hoofdvestiging van Dombosch Bouw staat vanaf komend najaar weer in Oss. Het bedrijf trekt met tien medewerkers vanuit Raamsdonksveer naar een huurpand op Danenhoef. Ruim 35 jaar geleden bewandelende Dombosch de omgekeerde route. 

Ossenaar Mike Uijen staat al vijftien jaar aan het roer van het bedrijf. In 2009 opende hij in zijn geboortestad de tweede vestiging van Dombosch. Vanaf september staat ook de hoofdvestiging in Oss en is het bedrijf dus voor honderd procent terug. ,,Een langgekoesterde droom die uitkomt", aldus Uijen.

Dombosch huurt 2,5 jaar een bedrijfspand op industrieterrein Danenhoef. Die tijd wil het gebruiken om in de stad op zoek te gaan naar een definitief onderkomen. Dat kan nieuwbouw zijn, maar ook een bestaand gebouw dat het bedrijf zelf opknapt. 

Dombosch (ver)bouwt vooral sportcomplexen, scholen en monumenten. In Oss en omgeving was het verantwoordelijk voor de nieuwe look van bijvoorbeeld La Colline, museum Jan Cunen en het clubhuis van Top. 

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.