Volledig scherm
Protest in de Osse Braakstraat. © Paul Driessen/BD

Braakstraat staakt verzet tegen vluchtelingen in Oss

OSS - Bewoners van de Braakstraat stoppen hun protest tegen de komst van 3 alleenstaande mannen uit Eritrea. Het heeft geen zin meer, verzuchten buren en actievoerders van buitenaf. De voornaamste tegenstander, Robert de Reuver, bevestigt slechts dat het verzet stil ligt. Op andere vragen geeft hij geen commentaar.

Ruim een week geleden stonden buren en betogers van buiten voor het eerst voor het huis in de Braakstraat. Dat dreigden ze net zo lang vol te houden tot woningcorporatie BrabantWonen en de gemeente Oss geen alleenstaande statushouders maar een vluchtelingengezin in het huis zouden onderbrengen.

Stellige speech
Bewoners kregen steun van actievoerders uit rechtse hoek, maar burgemeester Wobine Buijs maakte hen in een buitengewoon stellige speech duidelijk dat ze niet weer zou buigen voor hun protesten. Onder meer door haar felheid besloten bewoners hun strijd maar te staken.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen en asielzoekers op bd.nl/vluchteling.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.