Volledig scherm
Zo'n zeventig belangstellenden bij de actie voor behoud Jan Cunen houden een protestposter op © Marianne Schoone

Brabantse museumdirecteuren trekken aan de bel over Jan Cunen

OSS - De museumdirecteuren in Brabant hebben de handen ineen geslagen, naar aanleiding van de dreigende sluiting van het Museum Jan Cunen. Dat blijkt uit een open brief aan de gemeenteraad Oss.

"We willen met elkaar om tafel gaan om te onderzoeken of door een nieuwe manier van werken erfgoed-en kunstcollecties ook in deze tijd van beperkte financiele middelen toegankelijk kunnen houden", aldus de directeuren van Brabantse musea.

Zij scharen zich met hun brief achter het initiatief van de oud-directeuren van het Osse museum, om een werkgroep te vormen die een aantal scenario's gaat uitwerken voor de toekomst van het Museum Jan Cunen.

Net als deze werkgroep, doen de Brabantse museumdirecteuren een beroep op de gemeenteraad nog geen besluit te nemen over de bezuinigingsmaatregel ten aanzien van Museum Jan Cunen, waardoor er tijd komt om de kansen van een andere, nieuwe aanpak gezamenlijk te bespreken.

De gemeenteraad vergadert donderdag vanaf 16.00 uur over de Voorjaarsnota, waarin onder meer de bezuinigingen op het Museum Jan Cunen en Stadsarchief.

Zie ook bd.nl/jancunen

Volg de raadsvergadering ook via twitter: @bdossenomgeving

Volledig scherm
  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.