Volledig scherm
© Stock.xchnge

Crowdfundingsactie voor tekenonderzoek van bedrijf uit Oss geslaagd

OSS - Het Osse bedrijf Innatoss heeft 31.000 euro opgehaald met de crowdfundingsactie die zij acht weken geleden gestart is. Daarmee wordt onderzoek naar tekenbeten gefinancierd. Maandag meldde het bedrijf op Twitter dat de laatste donatie van 30 euro binnen was.


Eenderde van het opgehaalde geld komt van het samenwerkingsverband Kracht van Oss, dat economische activiteiten in Oss en omgeving stimuleert. Daarnaast hebben volgens Maarten van der Zanden van Innatoss veel particulieren en kleine bedrijven geld gegeven.

Het bedrijf zoekt 500 mensen
die net gebeten zijn door een teek. Die kunnen zich melden waarna er bloed wordt afgenomen. Aan de hand van de nieuwe test kan heel vroeg - binnen 4 weken na een tekenbeet - bepaald worden of iemand besmet is met de ziekte van Lyme. De totale onderzoeksgegevens worden gebruikt voor kennis over de ziekte en ontwikkeling van geneesmiddelen tegen Lyme. De teller van gebeten mensen staat nog niet op 200, stelt Van der Zanden. "Maar het tekenseizoen loopt tot oktober. Het onderzoek gaat altijd door, alleen zal het bij minder mensen langer duren." Innatoss denkt in 2017 met de eerste onderzoeksresultaten te komen.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.