Volledig scherm
© RGB Stock

Debat over muziek en politiek in Oss

OSS - De komende editie van Zout op zondag 13 november staat in het teken van muziek en politiek. Aan de Groene Engel aan de Kruisstraat in Oss start de middag om 16.00 uur

Vier muzikale talenten vertellen en tonen hun passie voor hun snaarinstrumenten. Verder gaan de Brabantse SP gedeputeerde Henri Swinkels en VDG cultuurwethouder Frank den Brok in debat over hoe het muziekonderwijs in Oss en Noord-Brabant kan worden verbeterd.

Brabants Dagblad-columnist Jaap van der Doelen vertelt verder over zijn passie voor hiphopmuziek. In de Zoutquiz worden twee muziekfanaten en het Zoutlied wordt gezongen door Willeke Berendsen onder gitaarbegeleiding van muziekdocent Leon Hoeks.

Kaarten zijn te koop via de site van de Groene Engel en zijn te verkrijgen vanaf 3,00 euro.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.