Volledig scherm
Brandweerkazerne Oss/Ravenstein © Google Streetview

Definitief winkels en woningen op plek brandweerkazerne Ravenstein

RAVENSTEIN - De gemeente Oss heeft eind november een intentieovereenkomst ondertekend waarmee er definitief winkels en woningen komen op de plek van de brandweerkazerne in Ravenstein. Die kazerne wordt dan verplaatst naar een nieuwe locatie.

De plannen om op de locatie van het brandweerpand en de voormalige gemeentewerf aan de Schaafdries iets nieuws te bouwen, lagen er al langer. Wethouder Jan van Loon deed daarvoor al in 2012 de eerste toezeggingen, maar een definitieve overeenkomst kwam er maar niet. In september bleek bij de dorpsraad dat de plannen nog niet veranderd waren, maar dat er nog niets concreets was.

Met de overeenkomst is het definitief dat er een supermarkt, winkels en ongeveer 30 woningen en appartementen op De Kolk komen. De gemeente Oss heeft geld vrijgemaakt waarmee de brandweerkazerne verplaatst kan worden. Een nieuwe locatie is nog niet bekend, maar deze zaal 'nog in 2015' gekozen worden, aldus de gemeente.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.