Volledig scherm
Een impressie van het 'UIThuis' zoals het er volgens de denktank van betrokken Ossenaren uit zou kunnen zien. © @Studio 412

Denktank Oss pleit voor sloop V&D-winkel en bouw 'UIThuis' in centrum

OSS - Blijft Oss soebatten met het centrum en zakt de stad in tien jaar weg tot anonieme forenzenplaats? Of worden er nu toch echt knopen doorgehakt en wordt afgerekend met de lelijkste en meest nutteloze obstakels in de stad? Als het aan een denktank van Osse ondernemers in de retail-, onderwijs-, en cultuursector ligt wordt het de laatste optie. Zaterdag presenteerden ze een zeer ambitieus perspectief aan raadsleden en wethouders.

Het advies aan de Osse politiek: koop de lelijke leegstaande winkels op De Wal; stop de planvorming voor een stadspark op het huidige parkeerterrein; start zo snel mogelijk met de sloop van het V&D-pand en leg hier een tijdelijk park aan; neem daarna de tijd voor de definitieve invulling met een UIThuis.

Dat UIThuis moet de spil van het centrum worden, een plek waar dagelijks van alles te doen is op het gebied van educatie, cultuur en vermaak. De denktank negeert de kennelijke onwil van de meeste partijen in de Osse gemeenteraad om de bibliotheek naar het centrum te verhuizen. De 'bibliotheek van de toekomst' is een onmisbaar onderdeel van het UIThuis, dat in de ogen van de denktank een groot en opmerkelijk gebouw moet worden, een beeldmerk voor het nieuwe centrum van Oss.

  1. Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    Polderkroeg D'n Dort viert 150 jaar met bier 'uit het fleske'

    BERGHEM - Vele honderden cafégasten gaven zaterdagmiddag acte de présence bij de festiviteiten rond het 150-jarig bestaan van café D'n Dort, op de grens van Berghem en Haren. In de grote tent, zowat naast de 'wittering', en in het eendaagse Dort Museum ín deze karakteristieke polderkroeg was er tijd en ruimte voor 'goeie buurt' en weerzien met oude bekenden. En dat alles hoofdzakelijk onder het genot van bier: volgens traditie 'uit het fleske'.

Oss, Uden e.o.