Volledig scherm
© Thinkstock

Door Oosterpoort begeleide jongeren uit Oss trekken aan de bel

OSS - Veel meer jongeren vallen tussen wal en schip sinds de overgang van de jeugdzorg naar gemeenten. Dat stelt het jongerenplatform van jeugdzorginstelling Oosterpoort, dat hierover een brandbrief heeft gestuurd aan bestuurder Gerco Schep en de gemeente Oss. In de regio gaat het om ‘tientallen jongeren’, die niet de juiste begeleiding krijgen en grote moeite hebben om woonruimte te vinden.

Nu de sociale (wijk)teams beslissen of de indicatie voor jeugdzorg verlengd kan worden, ziet Oosterpoort dat steeds minder jongeren zo’n indicatie voor verdere hulp na hun achttiende krijgen. De jongeren hebben ook grote moeite om goedkope woonruimte te vinden.

Juist in Oss is het probleem groot, omdat goedkope huurruimte daar schaars is.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.