Volledig scherm
© Paul Driessen

Dreigbrief voor Ossenaren die actievoeren tegen vluchtelingenbeleid

OSS - Enkele inwoners van Oss die op straat protesteren tegen het vluchtelingenbeleid in hun gemeente kregen woensdag een dreigbrief in de bus.

Er zou aangifte gedaan zijn, maar de politie heeft dat nog niet bevestigd. In het anonieme briefje staat onder meer: 'Als jij nog een keer voor ons huis staat te demonstreren, weet dan dat wij je op een hele harde manier in elkaar gaan rammelen.'

Het getypte bericht, ondertekend met 'Oss verwelkomt Asielzoekers.NL', zou aan zeker 4 Osse betogers zijn gericht. Het briefje was woensdagavond een van de onderwerpen van gesprek in wijkcentrum Schadewijk. Daar was een informatiemarkt met medewerkers van Ons Welzijn, BrabantWonen en Vluchtelingenwerk. Zo'n 30 voor- en tegenstanders hoorden naar eigen zeggen 'weinig nieuws'.

Volledig scherm
© Paul Driessen
  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.