Volledig scherm
Mayke Manders met haar oma en haar vader. Ze zaten allemaal op dezelfde middelbare school in Ravenstein. © Ruud Rogier

Drie generaties vertellen het aflopende verhaal van Het Hooghuis Ravenstein

RAVENSTEIN - Na een kleine zestig jaar trouwe dienst valt in 2017 het doek voor Het Hooghuis Ravenstein. Door de demografische krimp is de school niet levensvatbaar.

„Heel jammer dat de school sluit”, reageert Anneke Graat, leerlinge van het eerste uur van de toenmalige Rooms-Katholieke Ulo Pius XII.

De cirkel is rond in huize Manders, want Annekes kleindochter Mayke Manders zit op dit moment in de laatste klas die eindexamen doet op Het Hooghuis Ravenstein. En in de tussentijd zat Maykes vader Iwan op de school, tussen 1987 en 1990. Het bestaan van de Ravensteinse mavo overspant drie generaties.

Lees dinsdag 18 oktober een uitgebreider verhaal in het Brabants Dagblad, editie Oss.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase
    UPDATE

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die in de loop van de komende bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.