Volledig scherm
Het Verdihuis in Oss.

Drukte bij het Verdihuis in Oss vanwege de kou

OSS - Het is deze week vanwege de vorst zo druk bij het Verdihuis in Oss, dat het mensen heeft moeten laten overnachten in de spreekkamers. Vanwege de vorstregeling weigert de nachtopvang niemand.

Het passantenverblijf heeft normaal acht slaapplaatsen, in de nacht van dinsdag op woensdag sliepen er vijftien mensen. Volgens een medewerker betekent dit niet meteen dat deze mensen normaal gesproken op straat leven: ,,Je ziet die beweging altijd als het vriest. We weigeren dan niemand. Normaal gesproken mogen mensen drie nachten per week in het passantenverblijf overnachten. Het is de bedoeling dat zij andere nachten een slaapplaats zoeken in hun eigen netwerk.

Volgens de medewerkster is het niet uitgesloten dat er in Oss en omgeving toch mensen op straat slapen deze week. ,,Je hebt mensen die alle hulp weigeren. Als de politie zo iemand aantreft, dan worden we wel ingeschakeld en probeert de politie zo iemand over te halen toch binnen te slapen."

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.