Volledig scherm
© StockExchange

Dubbel spoor bij Ravenstein blijft toekomstmuziek

RAVENSTEIN - Verdubbeling van het spoor op de Maasbrug bij Ravenstein zit er vooralsnog niet in. De motie daartoe van GroenLinks in de Tweede Kamer heeft het niet gehaald.

Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren maakt zich er al langere tijd sterk voor om meer geld te stoppen in het spoor in Nederland. Daarbij wil ze ook de spoorbrug bij Ravenstein, al jaren een flessenhals, ‘meenemen’. Ze kreeg alleen steun van SP, D66, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en 50PLUS.

Wel is een andere motie aangenomen, en wel van de PvdA’ers Hoogland en De Boer. Zij verzoeken de minister de investeringsbehoefte bij regionale spoorprojecten in kaart te brengen waarbij het Rijk iets kan betekenen. „Dat die behoefte er is, dat is wel duidelijk”, stelt een woordvoerder van GroenLinks.

  1. Picknickkleedjes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    Pick­nick­kleed­jes gewenst bij tweede editie van Zoutkoorts in Bergs Hoessenbosch

    BERGHEM - Familiefestival Zoutkoorts mocht zich vorig jaar zo'n beetje kronen tot het 'Oerol van het Hoessenbosch'. Bij gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de band Zout vergastten de muzikanten het rijkelijk opgekomen publiek in het Berghemse openluchttheater op een mix van live optredens van bandjes, theater- en dansvoorstellingen en workshops. Er was zelfs een 'delicatessenpleintje' waar de festivalbezoeker kon genieten van 'good food', wijn een bier. ,,Dit bieden we komende zondag, bij de tweede editie, wéér", laten de mannen van Zout weten. ,,Ook besteden we aandacht aan poëzie: met een zeepkistpodium waarop dichters mogen voordragen uit eigen werk."

Oss, Uden e.o.