Volledig scherm
Drie Osse ambtenaren en bedrijfsadviseur Ton Gobits (met stropdas) zitten tegenover de bezwaarschriftencommissie van de gemeente Oss. © Paul Driessen/BD

Duo dat gemeente Oss bestookte met wob-verzoeken stapt naar de rechter

OSS - Ton Gobits en Martine Sellenraad, de bedrijfsadviseur en onderneemster die de gemeente Oss bestoken met informatieverzoeken, stappen naar de bestuursrechter.

Ze zijn het er niet mee eens dat het college van B en W weigert het grootste deel van hun verzoeken in behandeling te nemen. Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (wob) hebben ze honderden vragen gesteld aan de gemeente Oss.

Het duo heeft bot gevangen bij de bezwaarschriftencommissie van de gemeente. Die oordeelt volgens Gobits dat sprake is van ‘misbruik van recht’ en zou het wob-duo in geen enkel geval in het gelijk hebben gesteld. Gobits verwacht dat de zaak begin 2016 voor de rechter komt.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal Thekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.