Volledig scherm
© rgbstock.com

Eén jaar sushi-oorlog Oss; het slagveld overzien

OSS - Sushi-restaurants Miru en Koyo openden een jaar geleden hun deuren in Oss en ontketenden een soort 'sushi-oorlog'. Met hun komst stond de sushi-teller op vijf zaken, misschien wat veel voor een middelgrote stad, zo luidde vorig jaar augustus de vraag.

Het slagveld overziend blijkt dat Momoyama het niet heeft gered, Koyo voor een ander concept gaat kiezen, Miru floreert en ook Tokyo Express en Tanuki het hoofd prima boven water houden. Die laatste breidt zijn bezorgdienst binnenkort verder uit, met behalve Sushi Express ook een apart bedrijf voor Aziatisch eten in de bredere zin van het woord.

Overigens willen de zaken zelf niet spreken van een sushi-oorlog. „Er is geen haat en nijd, ieder doet zijn eigen ding”, zegt Mai Hu van Miru, het restaurant met 200 stoelen aan de Oostwal.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.