Volledig scherm
Hugo de Baaij © Ruud Rogier

​Eerste woningen de Kwekerij Oss na de zomer in de verkoop​​ ​ ​

OSS - Ruim vijftien jaar nadat Hendriks Bouw en Ontwikkeling in Oss voormalig tuincentrum Zwanenberg kocht, komt er een nieuwe woonwijk van de grond met 52 huizen: de Kwekerij.

Op het terrein van ongeveer 20.000 vierkante meter aan de Joannes Zwijsenlaan is de bouw nog altijd niet gestart, maar dat moment nadert. „Na de zomervakantie gaan de eerste woningen in de verkoop”, zegt Hugo de Baaij, projectontwikkelaar van Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Op een kaart wijst hij aan waar de tweekappers, vrijstaande huizen en andere woningtypes staan gepland. „Het zijn zes woonblokken, in het groen." Het terrein is nu van vlinders, vliegen, horzels, libellen en andere insectensoorten. Bamboestengels, gras, onkruid en andere groene gewassen tieren welig. De paar vervallen panden die er staan, zijn door de jaren heen ‘versierd’ met graffiti. Maar dat moet dus allemaal wijken.

  1. Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    Megense harmonie viert gouden jubileum met muziekweekend

    MEGEN - Harmonie Per Ardua Ad Astra uit Megen viert haar vijftigjarig bestaan met een muzikaal jubileumweekend. Vrijdagavond combineert de harmonie haar optreden met de bands Out of Stock en Dif'friends, beide eveneens uit Megen. Door die samenwerking ontstaat een promsconcert onder het motto Brass meets Band. Zondag treedt de slagwerkgroep van de harmonie op. Ze krijgen daarbij ondersteuning van diverse slagwerkgroepen uit de omgeving.

Oss, Uden e.o.