Volledig scherm
De winnaars van het G-voetbal toernooi in Barendrecht. © FC Oss

FC Oss winnaar G-voetbaldag Barendrecht

BARENDRECHT/OSS - FC Oss is kampioen geworden bij de G-voetbaldag in Barendrecht. Het toernooi wordt jaarlijks in Barendrecht georganiseerd door de Vereniging Coaches Betaald Voetbal, de KNVB en BVV Barendrecht. FC Oss versloeg in de finale Excelsior. Daarvoor had het gewonnen van FC Utrecht, Fortuna Sittard, FC Twente en Jong Oranje.

De plaatselijke voetbalverenigingen kunnen spelers uit hun G-teams afvaardigen. De afgevaardigden worden ingedeeld in teams die zijn genoemd naar voetbalclubs uit de eerste en eredivisie. FC Oss kreeg tijdens een deel van de dag tactische aanwijzingen van FC Oss-trainer François Gesthuizen. De prijsuitreiking werd gedaan door bondscoach Danny Blind.

  1. Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    Herpen probeert te genieten van 'karige kermis'

    HERPEN - Een 'karige kermis': zo typeert William Peters van café-zaal ThekesThekes-uitbater de plek van vertier en vermaak in het dorpscentrum van Herpen. Door omstandigheden kreeg het dorp, waar kermis toch een van de hoogtepunten van het jaar is, niet de door de gemeente Oss toegezegde Autoscooter, Poliep en schiettent. ,,Zelfs de draaimolen kwam niet opdagen. Op het laatst zegden de ondernemers af. De een was ziek, de ander kende problemen met zijn materiaal. Tja, kennelijk is Herpen de dupe van een relletje in de kermiswereld."

Oss, Uden e.o.