Volledig scherm
© RaafFESTein

Festival RaafFESTein pas in 2017 weer aan de oevers van de Maas

RAVENSTEIN - RaafFESTein, ofwel het bekende festival aan de Maas, dat de afgelopen vijf jaar in de uiterwaarden van Ravenstein furore maakte, slaat een jaartje over om zich op de toekomst te bezinnen.

Medeorganisator Dirk de Bruijn: "Momenteel zijn we intensief bezig met een meerjarenplan om voor de edities van 2017 tot en met 2020 een gedegen concept neer te zetten. Inmiddels hebben we fase 1 van ons bezinningstraject afgerond. Daarbij zijn 14 thema’s in kaart gebracht. We willen bijvoorbeeld toe naar een kleiner buitenpodium, meer theatrale optredens, meer belevingsaspecten en een intiemere, knussere setting.”

Financiële oorzaak
De directe reden voor de pas op de plaats was vooral de financiële positie van het festival. De Bruijn: "Organisatorisch liep het de afgelopen 5 jaar heel goed, maar de kostenkant vertoonde een grillig patroon. Daar zijn onder meer de weersomstandigheden debet aan. We zitten nu midden in fase 2 waarin we alle kosten gaan doorrekenen en een begroting vaststellen over de komende 4 jaar. Vervolgens gaan we op zoek naar ambassadeurs die zich onder meer inzetten om sponsors te zoeken.”

Hoewel Dirk de Bruijn vertrouwen heeft in de goede afloop houdt hij toch een kleine slag om de arm of het festival überhaupt komende jaren wel doorgaat. "Dat zal toch liggen aan het draagvlak en de financiële haalbaarheid. Op 1 juli moet daar in ieder geval duidelijkheid over zijn.”

Op maandag 29 februari volgt om 20.30 uur een informatieavond in de voetbalkantine van v.v. Ravenstein.

  1. Vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd voor hospice De Oase

    Vermakelijk voetbalduel als be­ne­fiet­wed­strijd voor hospice De Oase

    OSS - Naar schatting tussen de vier- en vijfhonderd voetballiefhebbers én andere belangstellenden die hospice De Oase in Oss een warm hart toedragen, zagen zaterdagavond op sportpark De Rusheuvel een vermakelijk voetbalduel als benefietwedstrijd tussen de 'Prominenten' en hoofdklasser OSS'20. De (voorlopige) opbrengst die zondag in de loop van de dag bekend gemaakt wordt, is bestemd voor de inrichting, de aankleding van de tuin en communicatiemiddelen voor De Oase.

Oss, Uden e.o.