Volledig scherm
Theaterdirecteur Coen Bais maakt het nieuws bekend van de komst van de Filmliga naar de Lievekamp. © Paul Driessen

Filmliga Oss verruilt bios voor theater

OSS - Filmliga Oss verhuist naar theater de Lievekamp. De organisatie wil vaker films vertonen en voor die uitbreiding is blijkbaar geen ruimte bij bioscoop Kinepolis aan de Lievekamplaan. Het theater heeft die plek wel, dankzij de kleine zaal. De voorzitter van de Filmliga en de directeur van het theater maakten de verhuizing maandagmiddag wereldkundig. De twee partijen hebben een contract voor 10 jaar getekend.

Het reguliere seizoen van de Filmliga in Oss telt tien maanden en evenveel films. Die worden steeds op twee doordeweekse dagen vertoond. Ook is er elk jaar een filmfestival met ontbijt voor de ruim 1300 leden van de liga. Voor de filmliefhebbers geldt dat ze vanaf september naar het theater moeten in plaats van de bioscoop. Daar kan de liga niet alleen op woensdag en donderdag maar ook op dinsdag films laten zien. Napraten kan in het theatercafé.

Filmliga Oss zat 40 jaar geleden ook al in de Lievekamp. Beide partijen vieren volgend jaar dat ze een halve eeuw bestaan.

  1. Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    Spil van het Maaslandcollege Oss Frans Govers stopt: leerlingen vormen erehaag

    OSS - 'Hoofdconciërge Frans Govers werkt niet alleen op het Maaslandcollege, hij ìs het Maaslandcollege'. Zo typeert docent en pr-man van de school Hans van de Kraats de man die na veertig trouwe dienstjaren met pensioen gaat. Govers (65) wordt beschouwd als de spil van de school, hij is steun en toeverlaat voor leerlingen, docenten en directie. ,,Zijn vertrek is een forse aderlating. Half Oss kent hem."  

Oss, Uden e.o.